Božično dogajanje v Kočnem

December je mesec druženja, veselja in prazničnih dobrot. V Kočnem smo tako kot vsako leto tudi letos skupno prižigali svečke na adventnem venčku in okrasili vas. 27. novembra smo se ob enajstih zbrali na prostoru pred kmečko izbo in se združili v krajši molitvi. Nato smo prižgali prvo adventno svečko in se posladkali z domačimi dobrotami. Vsako adventno nedeljo je za pogostitev poskrbela druga domačija. Na zadnjo adventno nedeljo smo se zbrali, ko je padel že mrak in po prižiganju svečke otvorili še adventno okrasitev vasi. Nato smo se še skupaj poveselili pod Toplarjem.

img_3383

img_3385

img_3386

img_3410

img_3411

img_3416

img_3430

Otroci z veseljem izdelujejo božične okraske, zato smo za njih pod Toplarjem priredili delavnico izdelovanja božičnih okraskov, pri tem sta jim pomagali Anja Pšeničnik in Suzana Grah. Okraske so nato obesili na smrečko, ki krasi prireditveni prostor pod Toplarjem.

img_3391

img_3394

img_3395

img_3427

Na božični večer smo pomagali obuditi še eno tradicijo, polnočnega pohoda z baklami. Ob sedmih zvečer smo se zbrali pred kmečko izbo v centru vasi, prižgali vsak svojo baklo in se odpravili na Bukovec. Ker se je obetala zelo mrzla noč, je bila udeležba manjša kot navadno, ampak slabemu vremenu nismo pustili pokvariti dobre volje. Kolona je po krajših postankih ob devetih prispela na Bukovec, kjer smo se udeležili polnočnice v lokalni kapelici.

img_3434

img_3441